Хотели и шефове

by on Mar.21, 2013, under Хотели

Хотели и шефовеВ тази статия ще стане дума за различните хотели по света и техните шефове, като последните не са свързани с управляващите звена на хотелите, а са начело на кухнята на съответното място.

Все повече хотели по света се обръщат към наемането на професионален готвач за своите ресторанти, за да могат да спечелят доверието на клиентите си и да ги впечатлят не само с хотелското си обслужване, но и с изискани предложения в менюто си.

Хотелите и храната

В последно време за жалост на твърде много места хотелските ресторанти се превърнаха от гастрономически първенци в някаква обикновена, като че ли повече наложителна, отколкото силно желана, добавка към услугите, които хотела предлага. Естествено има хотели, които държат на това да се представят добре пред гостите си и да им предоставят възможността да се нахранят стилно и добре в хотелския ресторант.

Последните са хотели, които държат на имиджа си и правят всичко възможно да привлекат известни шефове от цял свят, които да готвят за тях, и които да направят ресторанта на хотела известен, дори по-желан от самия хотел. А първите споменати, просто поддържат ресторантите си и се надяват на това някои от отседналите в хотела гости да има неблагоразумието да влезе в тях.. Тогава съответният гост получава някакъв полуфабрикат или набързо приготвена храна, без въобще никой да се интересува от лошото впечатление, което едно подобно отношение към нещо толкова важно, може да породи.

За щастие много хотели се стремят да привлекат известни готвачи на своя страна. Това е плюс за туристическата индустрия и повдига нивото на обслужването в хотелите. Напоследък наистина все повече хотели започват да виждат ресторантите си като нещо повече от наличен начин да измъкнат още някое друго плащане от своите клиенти. Случаите на кулинарна изтънченост по света стават все повече и по този начин освен красива хотелска стая, клиентите вече могат да се наслаждават и на изискана кухня.

По този начин туристите или и отсядащите в даден град вече могат да очакват в хотела им да има модерен и престижен ресторант.

:,

Comments are closed.